Elf+nominaties+voor+Gouden+Klavertje+Vier
Nieuws
© Eigen Foto

Elf nominaties voor Gouden Klavertje Vier

'Elektrisch, duurzaam en een verbetering qua arbeidsomstandigheden, dat zijn de opvallende trends in de innovaties.' Dat zegt de vakjury van de innovatieprijs Gouden Klavertje Vier.

Het Gouden Klavertje Vier wordt 12 september op de eerste dag van Groentechniek Holland uitgereikt. De vakjury heeft voor de prijs elf innovaties genomineerd. Ze beoordeelde in welke mate de innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn.

'De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en om verschillende redenen interessant voor professionals werkzaam in de openbare ruimte', aldus de jury. 'Opvallend veel inzendingen zijn innovaties op gebied van elektrische aandrijving, duurzame oplossingen en verbetering van de arbeidsomstandigheden. Ze tonen aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is en ook hoe groot de innovatiekracht van deze sector is.'

Eindgebruikers

GroenTechniek Holland is een beurs waar standhouders in contact kunnen komen met eindgebruikers zoals hoveniers, aannemers in de groenvoorziening, loonwerkers en gemeenten. De beurs richt zich ook op de agrarische sector.

Voor de derde editie van GroenTechniek Holland bestaat veel belangstelling. Ruim drie maanden voor de aanvang van de beurs was ruim 80 procent al volgeboekt. Reden voor beursorganisator Willem Bierema om het beursterrein uit te breiden van 9 naar 12 hectare.

Innovaties

Elf innovaties van deelnemers zijn genomineerd voor de innovatieprijs Gouden Klavertje Vier:
• Andreas Stihl: iMow Team, kleine en flexibele robotmaaier.
• Aspen & Agealube Benelux: schone dieselbrandstof.
• DCM Nederland: sportgrasveld met lage CO2-foodprint.
• Frisian Motors: FM-170 zero turn volledig elektrische maaier.
• Heatweed Technologies: reductie invasieve plantensoorten.
• Husqvarna: Rider Collect wendbare frontmaaier.
• Jean Heybroek: Toro TimeCutterR MyRideR zero turn maaier.
• Matador: volledig elektrische 14 pk M-TRAC Power Pack.
• Ramm: Oeliatec Mollen ArtiflexR onkruidbestrijding.
• Ufkes Greentec: Cheetah 30/80 compacte houtversnipperaar.
• Van der Haege: Köppl Compakt-Easy E accu-werktuigdrager.

Tijdens de vorige editie van GroenTechniek Holland in 2015 won Vredo Dodewaard het Gouden Klavertje Vier met de DDS-zaaimethode voor sportvelden met Dual Dosage/Depth-system. Het DDS-systeem maakt het mogelijk om twee zaden (grassoorten) onafhankelijk van elkaar in een werkgang te zaaien.

Marktleiders

De beursorganisatie verwacht in totaal ruim 450 merken op GroenTechniek Holland. Alle marktleiders uit de afdelingen Tuin & Park en Groen & Milieu van Fedecom zijn weer van de partij, waaronder de toonaangevende merken John Deere, Kubota, Jean Heybroek, Stiga, New Holland, Toro, Husqvarna, Stihl, JCB, Roberine, Van der Haeghe, C. van der Pols, Wim van Breda, Honda, Mechan Cultuurtechniek en Mercedes Benz.

De vorige editie van GroenTechniek Holland was goed voor bijna 22.000 bezoekers werkzaam in de groene openbare ruimte. Toen presenteerden ruim 160 deelnemers meer dan 4.000 machines van ruim 550 merken.

De tweejaarlijkse vakbeurs voor alle professionals die werkzaam zijn in de openbare ruimte is van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 september op het Walibi evenemententerrein in Biddinghuizen en dagelijks open van 10 tot 17 uur.

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer