Beregeningsverbod Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta stelt vanwege droogte de eerste onttrekkingsverboden voor oppervlaktewater van dit seizoen in. Beregenen met water uit watergangen, sloten en beken is daarmee verboden.

Beregeningsverbod+Brabantse+Delta
© ZLTO

Het verbod geldt in de stroomgebieden van de Groote Leij en de Hultense Leij, de Bijloop, Oude Bijloop en Turfvaart Breda en De Wouwse gronden. De stroomgebieden de Groote Leij en de Hultense Leij liggen in de gemeenten Tilburg, Gilze-Rijen, Alphen-Chaam en Goirle.


De stroomgebieden van de Bijloop, Oude Bijloop en Turfvaart Breda liggen in Breda, Etten-Leur, Rucphen en Zundert. Het stroomgebied De Wouwse gronden bevindt zich in de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Roosendaal.

Naleving

De onttrekkingsverboden gelden vanaf 3 juni 2019 en duren tot een nog nader vast te stellen tijdstip. Het waterschap ziet toe op naleving van de verboden. Voor de overige gebieden in West-Brabant geldt (nog) geen onttrekkingsverbod.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer