Beregeningsverbod+Brabantse+Delta
Nieuws
© ZLTO

Beregeningsverbod Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta stelt vanwege droogte de eerste onttrekkingsverboden voor oppervlaktewater van dit seizoen in. Beregenen met water uit watergangen, sloten en beken is daarmee verboden.

Het verbod geldt in de stroomgebieden van de Groote Leij en de Hultense Leij, de Bijloop, Oude Bijloop en Turfvaart Breda en De Wouwse gronden. De stroomgebieden de Groote Leij en de Hultense Leij liggen in de gemeenten Tilburg, Gilze-Rijen, Alphen-Chaam en Goirle.


De stroomgebieden van de Bijloop, Oude Bijloop en Turfvaart Breda liggen in Breda, Etten-Leur, Rucphen en Zundert. Het stroomgebied De Wouwse gronden bevindt zich in de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Roosendaal.

Naleving

De onttrekkingsverboden gelden vanaf 3 juni 2019 en duren tot een nog nader vast te stellen tijdstip. Het waterschap ziet toe op naleving van de verboden. Voor de overige gebieden in West-Brabant geldt (nog) geen onttrekkingsverbod.

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer