'Methaanuitstoot vee moet anders meetellen'

Dieren moeten van de klimaatagenda af. De berekening van de methaanuitstoot klopt namelijk niet. Daardoor wordt de klimaatbelasting van vee te hoog ingeschat. Dat vindt Stichting Agri Facts.

%27Methaanuitstoot+vee+moet+anders+meetellen%27
© Nieuwe Oogst

Als voorbeeld neemt Agri Facts een koe. De koe eet en verteert zijn voedsel. Daarbij stoot de koe methaan uit. Over het algemeen wordt gesteld dat methaan tot 25 keer schadelijker is dan CO2. Agri Facts wijst erop dat het methaan dat een koe uitstoot, naar verloop van tijd wordt omgezet in CO2. Het moment om de uitstoot te bepalen, is daarmee belangrijk, stelt Agri Facts.

'In het buitenland wordt er anders tegen methaanuitstoot aangekeken. Het zou goed zijn als de discussie in Nederland ook wordt gevoerd', vindt Geesje Rotgers van Agri Facts.

Een ander punt van belang vindt de stichting het verschil in benadering tussen mensen en dieren. Bij mensen wordt immers gesteld dat de kringloop rond is als zij bijvoorbeeld sla eten en dit verteren. Bij dieren wordt dit niet zo gezien. Daar wordt gesteld dat er emissie is die meetelt voor het klimaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer