Verbod op vossenjacht bij Drentse pluimveehouders

Twee bedrijven met Freilandkippen in Drenthe mogen 's nachts met hulp van lichtbakken geen vossen afschieten om de kippen te beschermen. Het provinciebestuur heeft de ontheffing hiervoor ingetrokken.

Verbod+op+vossenjacht+bij+Drentse+pluimveehouders
© Marcel de Bruin

Aanleiding hiervoor is de uitspraak van rechtbank Noord-Nederland halverwege mei dit jaar. De rechtbank verklaarde het beroep dat tegen de ontheffingen was aangetekend gegrond. Volgens de rechtbank zijn er andere mogelijkheden ter voorkoming van schade bij Freilandkippen door vossen, zoals goede afrastering en zorgvuldig ophokken van pluimvee voor de nacht.


De provincie heeft in het afgelopen jaar in totaal vijftien ontheffingen verleend voor het doden van vossen in de nacht. De overige verleende vergunningen zijn op dit moment onherroepelijk en kunnen niet meer worden aangetast. De ontheffingen zijn verleend tot 1 januari 2023.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 0°
  5 %
Meer weer