Pleidooi voor hogere straffen dierenactivisten

De straf voor het verstoren van de openbare orde mag van het CDA omhoog in het geval er een terroristisch of extremistisch motief aan ten grondslag ligt. Daaronder valt volgens de partij ook radicaal dierenactivisme.

Pleidooi+voor+hogere+straffen+dierenactivisten
© John Claessens

Justitieminister Ferdinand Grapperhaus noemde woensdag in een Kamerdebat dit voorstel van het CDA een 'interessante gedachte'. Als er radicale motieven spelen dan zouden de straffen volgens hem omhoog kunnen. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg reageerde met haar voorstel op de stalbezetting Boxtel door dierenactivisten.


Deze 'gekkies' komen volgens haar weg met een te lage straf, terwijl ze de betrokkenen veel narigheid hebben bezorgd. Van Toorenburg kreeg steun van haar VVD-collega Antoinette Laan-Geselschap die de activisten omschreef als 'koekenbakkers en pipo's'.

Andere landen

Grapperhaus benadrukte dat er na de bezetting tientallen mensen zijn opgepakt en dat veel daarvan nog voor de rechter moeten komen. Volgens hem wordt er met andere landen steeds vaker informatie uitgewisseld over dierenactivisten. In het najaar komt Grapperhaus met een uitgewerkte reactie op het idee van het CDA.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer