SMK boekt verlies op On the way to PlanetProof

Stichting Milieukeur (SMK) boekt over 2018 een fors verlies op het programma voor On the way to PlanetProof. Oorzaak is de afnemende overheidsbijdrage aan het keurmerk.

SMK+boekt+verlies+op+On+the+way+to+PlanetProof
© Greenco

SMK investeerde vorig jaar 888.000 euro in PlanetProof, meldt het deze week verschenen jaarverslag. Hiertegenover stond 475.000 euro aan afdrachten van keurmerkhouders en een exploitatiebijdrage van de overheid van 100.000 euro. Dit laatste bedrag werd in 2018 voor het laatst ontvangen.

In 2011 kreeg SMK nog 562.200 euro aan overheidsfinanciering voor On the way to PlanetProof. Sindsdien is deze financiering afgebouwd. Als tegenwicht nemen de bijdragen van het groeiend aantal keurmerkhouders licht toe.

Investeringen

Gevolg is dat het programma verlies lijdt en SMK voor het voeren van het programma afhankelijker wordt van bijdragen uit de markt. Dit kan consequenties hebben voor investeringen in verdere verbetering en het steeds ophogen van de ambities, waarvoor SMK een onderzoeksbudget aanhoudt.

Op 1 januari 2019 waren er 922 bedrijven met On the way to PlanetProof of Milieukeur gecertificeerde agro/food- en non-foodproducten en -diensten. SMK streeft ernaar haar onderzoek meer collectief te laten financieren vanuit de markt, gezien de grotere belangen en de brede toepassing van het keurmerk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer