PlanetProof-rodekool geplant in Hank

Koolteler Wim Straver en Adri den Dekker van HAK bekijken samen in Hank geplante rodekoolplantjes. Het betreft een eerste perceel rodekool dat volgens de richtlijnen van 'On the way to PlanetProof' wordt geteeld.

Straver heeft het volste vertrouwen in een succesvolle teelt. 'Ondanks de uitdagingen moet het lukken om dezelfde kilo's als voorheen te oogsten.' HAK heeft al aangegeven de extra teeltkosten voor het keurmerk te vergoeden. 'De telers zijn positief en gemotiveerd', constateert Den Dekker.

Naast rodekool start HAK dit jaar met een test met het keurmerk bij de teelt van bruine bonen en zomergroenten. Het programma wordt volgend jaar verder uitgerold. 'Vanaf 2021 willen we dat alle zomer- en wintergroenten en peulvruchten binnen een straal van 125 kilometer van ons bedrijf voldoen aan PlanetProof', zegt Den Dekker.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer