De Spankert eerste boomkwekerij met Groenkeur

Boomkwekerij De Spankert in Boxtel heeft als eerste kwekerij productcertificaat Groenkeur Boomkwekerijproducten behaald. Telers met certificaat PlanetProof kunnen dit Groenkeur certificaat krijgen.

Groenkeur wordt gebruikt door hoveniers, grootgroenvoorzieners en boomverzorgers. 'Wij kweken groenproducten en vinden dat die certificaten mooi bij elkaar aan kunnen sluiten', vertelt Ben van der Meijden van Boomkwekerij De Spankert.

PlanetProof-telers werken aan schonere lucht, een vruchtbare bodem, een goede waterkwaliteit en meer natuur op het bedrijf. 'De belangrijkste aanpassing is dat we moeten kijken naar het middelengebruik. Door het gebruik van grasbanen tussen de bomen hoeven we op veel minder perceeloppervlakte onkruid te bestrijden. Daarnaast registreren we wat we doen en kunnen dus aantonen dat we duurzaam bezig zijn.'

Extra verdienste

De Spankert blijft op deze manier al jarenlang onder de normen voor PlanetProof. Rijk wordt Van der Meijden er niet van. 'Het betaalt zich terug, maar het is niet zo dat het een extra verdienste is. We doen het als service richting de klant en het milieu.'

Van der Meijden kweekt op 30 hectare zandgrond drie hectare verplantte laan- en parkbomen en op twee hectare spillenteelt. Door het warme weer is het seizoen vroeg begonnen. Het is nu begin april en de prunussen staan al in het blad en de bloesem is al bijna uitgebloeid. Dat is vroeg voor de prunus. Dus de handel zal waarschijnlijk iets eerder aflopen dan normaal.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer