ZLTO+helpt+stoppende+boeren+en+tuinders
Nieuws
© Nieuwe Oogst/ Monique Jansen

ZLTO helpt stoppende boeren en tuinders

ZLTO organiseert voor bedrijfsbeëindigers de tweedaagse cursus 'Een Nieuwe Start'. Want afscheid nemen van het bedrijf en de zoektocht naar een baan is een grote stap.

De cursus wordt gehouden op 22 november en 5 november 2019 in het ZLTO-kantoor in Den Bosch. Het wordt aangeboden voor ZLTO-leden. Zowel echtparen als alleenstaanden kunnen zich hiervoor aanmelden.

Stoppen met het eigen boeren- of tuindersbedrijf is een definitieve beslissing. Het zorgt binnen het hele gezin voor veel onzekerheid en ingrijpende veranderingen. Het afbouwen van het bedrijf is daarom ook een grote stap om te zetten. Bedrijfsbeindiging kan het gevolg zijn omwille van de gezondheid, economisch perspectief, de regeldruk vanuit de overheid, of vanwege het zoeken van een andere levensinvulling.

Een nieuwe baan

Voor een steeds groter aantal stoppers is de pensioengerechtigde leeftijd nog ver weg. Het is voor veel van hen een grote stap om een nieuwe baan op de arbeidsmarkt te vinden. Wat zijn uw talenten? Welk werk past bij u? Wat geeft nieuwe uitdagingen?
De cursus is bedoeld voor mensen die reeds gestopt zijn met hun bedrijf of gaan stoppen. Het betreft mannen en vrouwen die op de arbeidsmarkt weer een nieuwe plaats moeten zien te vinden die bij hen past. Tevens wordt aandacht besteed aan de sociaal-emotionele kant van het beëindigen van het bedrijf, om daarover met collega stoppende boeren te kunnen praten. Want afscheid nemen van het bedrijf gaat voor iedereen gepaard met een proces van rouwverwerking.

Om uzelf (en uw partner) aan te melden of om informatie aan te vragen kunt u mailen naar sociaal@zlto.nl of bellen met sociaal werker Willem Leys: 06- 29520242. Voor ZLTO-leden zijn aan deze cursus geen kosten verbonden.
De cursus is een onderdeel van het project: 'Nieuw toekomstperspectief voor stoppende agrarische ondernemers'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer