Agrifirm+betaalt+15+procent+meer+in+graanpool
Nieuws
© Koos van der Spek

Agrifirm betaalt 15 procent meer in graanpool

De uitbetaalprijs voor brouwgerst in de graanpool van Agrifirm na lange bewaring is net iets meer dan 200 euro per ton. Voor baktarwe betaalt de coöperatie 189,45 euro per ton.

De uiteindelijke prijzen in de graanpool van Agrifirm zijn daarmee 15 procent hoger dan vorig seizoen. Vooral in het najaar hebben de deelnemers aan de graanpool goed kunnen profiteren van de stijgende prijzen op de graanmarkt.

Na de jaarwisseling echter was de stemming aanzienlijk minder positief en daalden de prijzen. Agrifirm noemt het poolresultaat een goede weerspiegeling van de markt. Het verkoopseizoen liep van mei tot mei, dat betekent dat een deel van de graan al via voorverkoop is verhandeld.

Brouwpremie

Voor de pooldeelnemers die brouwgerst inbrachten, is uiteindelijk een brouwpremie gerealiseerd tot 20 euro per ton. De lange bewaarpool voor brouwgerst resulteerde inclusief ledenvoordeel en bewaarvergoeding in een prijs van net boven 200 euro per ton.

De baktarwe is dit jaar verkocht aan meerdere afnemers, meldt Agrifirm. Daardoor is de poolprijs volgens de coöperatie hoger dan de dagprijs die veel telers in de oogst realiseerden. De uitbetaling van 189,45 euro per ton is inclusief een bakpremie van 2 euro per ton en een rentevergoeding.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer