Vroegste bietenpercelen sluiten de rijen

De wat hogere temperaturen hebben duidelijk een positief effect op de suikerbietengroei. Bij de vroegst gezaaide percelen beginnen in Zuid- en Midden-Nederland de rijen zich te sluiten.

Vroegste+bietenpercelen+sluiten+de+rijen
© Han Reindsen

In het Noorden blijft de ontwikkeling van het gewas hierbij duidelijk achter. Uit de rapportage van de agrarische dienst blijkt dat op veel percelen de stand maar matig is en dat de groei achterblijft. Ook wordt nog steeds droogte gerapporteerd. Afgelopen dagen viel regionaal neerslag van betekenis, maar in de meeste gebieden is de neerslag tot nu toe onvoldoende om de droogte op te heffen. Meer neerslag is welkom.

Op steeds meer percelen wordt de schadedrempel voor de groene perzikbladluis overschreden. Op de bladluiskaart van het IRS is te zien waar dit het geval is. Voor de telers is het belangrijk om op de eigen percelen het aantal bladluizen te volgen en zo nodig een bespuiting uit te voeren. 'Zeker nu hogere temperaturen worden verwacht', geeft Suiker Unie aan.

Aardappelopslag

Telers hebben ook regelmatig te maken met aantasting van bietenpercelen door zwarte bonenluis, bietenvlieg, bietenkever en springstaarten. Daarnaast vraagt de bestrijding van aardappelopslag de nodige aandacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer