Suiker+Unie+gaat+verduurzamen+met+Groene+Cirkels
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Suiker Unie gaat verduurzamen met Groene Cirkels

Suiker Unie heeft de ambitie om de groenste, meest innovatieve en succesvolste suikerbietenverwerker ter wereld te zijn. Samen verduurzamen met Groene Cirkels moet daaraan bijdragen.

Groene Cirkels dient als een platform voor bedrijven, ondernemers en kennisinstellingen in de regio. Partijen haken aan om hun eigen en de gemeenschappelijke duurzame ambities binnen Groene Cirkels te verwezenlijken. Door het verbinden van de partijen worden de duurzaamheidsambities van de provincie versneld.

Paul Mesters (Suiker Unie), Koos Biesmeijer (Naturalis Biodiversity Center) en Anne-Marie Spierings (provincie Noord-Brabant) ondertekenden daarvoor een convenant. Het is de start van een langdurige samenwerking op duurzaamheidsgebied tussen Suiker Unie als bedrijf, provincie als overheidsinstelling en Naturalis Biodiversity Center als kennisinstelling.

Samenwerking

Marjan Minnesma van Urgenda, een stichting die Nederland duurzamer wil maken, gaf tijdens de ondertekening uitleg over de urgentie van samenwerking bij duurzaamheid. Jan Kempers van Heineken Nederland vertelde over succesverhalen van Groene Cirkels bij de bierbrouwer in Zoeterwoude.

Alle suikerbietentelers die aan Suiker Unie leveren hebben de gouden status bij het Sustainable Agriculture Initiative en is per kilo suiker de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 al 40 procent lager. Uiteindelijk wil Suiker Unie geen fossiele brandstoffen meer gebruiken en de gehele suikerbietenketen volledig circulair maken. Samenwerking is daarvoor van essentieel belang. Met elkaar kun je nog veel meer bereiken dan alleen, meldt Suiker Unie.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer