Minder+suikerfabrieken+in+Franse+overschotmarkt
Nieuws
© Südzucker

Minder suikerfabrieken in Franse overschotmarkt

Het herstructureringsplan van de Duitse suikerproducent Südzucker voorziet in de stopzetting van de suikerproductie op een Poolse locatie, twee Duitse locaties en twee Franse locaties. Südzucker haalt zo productiecapaciteit uit de markt.

Vooral Frankrijk is een overschotmarkt. Het produceert twee keer zo veel suiker als het land verbruikt. Bovendien is de concurrentie daar erg groot, zowel bij de levering van bieten als bij de verkoop van suiker.

Südzucker is niet van plan om de Franse locaties Cagny en Eppeville te verkopen, want dat zal het probleem van de overproductie niet oplossen. Voor het Franse dochterbedrijf Saint Louis Sucre is het essentieel om de opslagcapaciteit van Cagny en Eppeville te behouden.

Concurrentiepositie

De vestigingen van Saint Louis Sucre in Etrépagny en Roye kunnen een deel van de bieten van Cagny en Eppeville verwerken. Dit zal de concurrentiepositie van Saint Louis Sucre in de toekomst versterken.

'Saint Louis Sucre zal zijn productiefaciliteiten niet verkopen', bevestigt Wolfgang Heer, CEO van Südzucker. 'We beëindigen de suikerproductie niet om deze aan andere spelers aan te bieden, maar om overtollige capaciteit uit de markt te halen.'

Resultaten

De herstructurering heeft alles te maken met de resultaten. Op 16 mei meldde Südzucker een verlies van 239 miljoen euro voor het suikersegment in het boekjaar 2018/2019.

Een paar dagen geleden kondigde Saint Louis Sucre een toeslag aan voor de oogst van 2018, waardoor de totale prijs van suikerbieten steeg tot 22,01 euro per ton bij een suikergehalte van 16 procent. Dit is een duidelijk signaal voor de telers dat Saint Louis Sucre evenals Südzucker veel belang hechten aan verdere samenwerking.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer