Vleesverwerker JBS lanceert plantaardige burger

's Werelds grootste vleesverwerker, het Braziliaanse JBS, lanceert een plantaardige burger. Eerder dit jaar maakte ook Vion bekend in plantaardig te gaan investeren. Tyson Foods, een van Amerika's grootste vleesverwerkers, volgde.

Vleesverwerker+JBS+lanceert+plantaardige+burger
© Hans Prinsen

'Deze ontwikkeling staat dan ook niet op zichzelf', stelt Pablo Moleman, manager voedingsindustrie Nederland bij de organisatie ProVeg International. Hij voorspelt dat de vleesindustrie aan het begin staat van een grote omschakeling van dierlijke naar plantaardige productie. Dat JBS in de markt van vegetarische producten stapt, noemt hij een belangrijk marktsignaal.

Dat de introductie van de plantaardige burger plaatsvindt in Brazilië is, noemt Moleman een positief signaal. 'De introductie van JBS laat zien dat ook hier het tij aan het keren is. Door de betrokkenheid van grote spelers in de vleesmarkt kan de productie van vleesvervangers sneller opschalen, waardoor ook het moment dichterbij komt dat vleesvervangers op prijs kunnen concurreren met vlees.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer