Unilever+koopt+De+Vegetarische+Slager
Nieuws
© Jan van Liere

Unilever koopt De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager wordt overgenomen door Unilever. Met de overname hoopt Unilever zijn positie in levensmiddelen voor vegetariërs te versterken.

Unilever wijst daarbij op het positieve imago van De Vegetarische Slager onder vaste liefhebbers en op sociale media. Dit soort merken met een maatschappelijk doel groeien volgens Unilever harder dan reguliere producenten van voedingsmiddelen.

• Lees ook: Vegetarische hamburger dringt door tot treinstations

De Vegetarische Slager werd elf jaar geleden opgericht met het doel 'vlees' te verkopen waar geen dieren voor zijn geslacht. Deze producten liggen inmiddels in de schappen van vierduizend winkels in zeventien landen, schrijven de bedrijven in een gezamenlijke verklaring.

Vleesvervangers

De ambities van De Vegetarische Slager reiken echter verder. Het bedrijf wil plantaardige vleesvervangers tot de standaard verheffen om de reguliere veehouderij overbodig te maken. 'Het internationale netwerk van Unilever in 190 landen geeft ons hiervoor alle mogelijkheden'', zegt oprichter Jaap Korteweg.

Unilever en De Vegetarische Slager zijn overigens geen vreemden voor elkaar. Twee jaar geleden brachten de ondernemingen samen vegetarische gehaktballetjes voor Unox op de markt. De overname is naar verwachting voor het einde van dit jaar afgerond en betreft de fabriek in Breda, een verkoopkantoor in Utrecht en het restaurant in Den Haag. Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer