Slecht weer Verenigde Staten doet tarwenotering opleven

De tarwemarkt herstelde zich deze week enigszins van de dip na bekend worden van de verwachte hoge tarweopbrengsten voor seizoen 2019-2020.

Slecht+weer+Verenigde+Staten+doet+tarwenotering+opleven
© CZAV

Het herstel lijkt onder meer een gevolg van de slechte weersomstandigheden in de Verenigde Staten. De tarwetelers daar lopen vertraging op bij de inzaai van hun zomertarwe. Op de Matif in Parijs steeg de notering voor voertarwe op levering in september de laatste anderhalve week van 168,75 euro naar 175,50 euro per ton.

RVO meldt in het weekbericht granen dat de vooruitzichten voor de tarweoogst in de Europese Unie en in het Zwarte Zeegebied nog steeds goed zijn. Uit het maandelijkse MARS-bulletin van het Joint Research Centre blijkt dat de omstandigheden voor de groei van graangewassen vooral in Zuid-Europa verbeterd zijn na enige neerslag.

Rusland en Oekraïne

Voor Rusland verwachten analisten een tarweoogst van 81 miljoen ton, dat is 9 miljoen ton meer dan vorig jaar. Daarvan is naar schatting 48 miljoen ton beschikbaar voor export. Oekraïne gaat uit van een productie van 26,2 miljoen ton tarwe en dat is bijna 2 miljoen ton meer dan de oogst van 2018.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer