Wereldvoorraad tarwe daalt met 11 miljoen ton

Voor het seizoen 2018-2019 gaat International Grains Council (IGC) uit van een daling van de wereldvoorraad aan tarwe met 11,4 miljoen ton.

Wereldvoorraad+tarwe+daalt+met+11+miljoen+ton
© Twan Wiermans

Analysebureau berekent de theoretische eindvoorraad voor tarwe aan het eind van het seizoen 2018-2019 op 262 miljoen ton. Dat is altijd nog goed voor zo'n 18 weken tarweconsumptie.

Ten opzichte van de prognose in september heeft IGC de wereldtarweoogst deze maand met 12,1 miljoen ton positief aangepast. De verwachte oogst komt op 728,8 miljoen ton. Dat is ruim 38 miljoen ton tarwe minder dan vorig jaar.

Grotere oogsten

De positieve aanpassing komt voor rekening van grotere oogsten in Duitsland, Groot-Brittannië, Roemenië, Rusland, China en Algerije. Met name voor China is de verwachte oogst verhoogd met 12,2 miljoen ton tot 134,7 miljoen ton. Voor Argentinië en Australië heeft IGC de tarweopbrengsten ten opzichte van de vorige raming naar beneden bijgesteld.

RVO meldt in het weekbericht granen dat autoriteiten in Rusland hebben aangegeven dat van oogst van dit jaar 33 tot 34 miljoen tarwe geëxporteerd mag worden. In de periode van 1 juli tot en met 25 oktober is inmiddels al 16,3 miljoen ton Russische tarwe naar het buitenland verkocht. De verwachting is dat de Russische overheid in de loop van dit seizoen exportbeperkende maatregelen gaan afkondigen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  14° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  14° / 8°
  60 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  95 %
Meer weer