Herenboeren+Rotterdam+voeden+tweehonderd+families
Nieuws
©

Herenboeren Rotterdam voeden tweehonderd families

Natuurmonumenten start een samenwerking met Herenboeren Rotterdam voor voedselproductie en natuurbeheer in de Schiebroekse Polder tussen Berkel & Rodenrijs en Rotterdam. In 2020 komt de polder in beheer bij Natuurmonumenten.

De Herenboeren, een collectief van tweehonderd gezinnen, nemen gezamenlijk een boer in dienst die groenten, fruit en vlees voor hen produceert. Deze Herenboeren gaan ook helpen bij inrichting van de Schiebroekse Polder voor natuur en recreatie, bijvoorbeeld bij de aanplant van bomenlanen, knotwilgrijen en struiken in het gebied.

Waar productie en biodiversiteit samengaan, bewerken de Herenboeren de grond in de polder op een natuurlijke manier. Dat gebeurt onder regie en met hulp van de boswachters van Natuurmonumenten, meldt de natuurorganisatie.

Voedselbos

Van een deel van de akkers halen de Herenboeren geen oogst af. Hier krijgt zeldzame akkerflora de ruimte om te bloeien en mogen vogels eten van de zaden. Ook gaan de Herenboeren in het gebied een hoogstamboomgaard en voedselbos planten en onderhouden. In enkele bosvakken zullen varkens scharrelen.

Herenboeren Rotterdam zoekt nog mensen die zich aan willen sluiten bij het initiatief. Als er 150 deelnemers zijn, kan het initiatief van start. Er zijn nu ruim honderd gezinnen die zich hebben gemeld.

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer