Biologische+landbouw+wint+terrein
Nieuws
© Haijo Dodde

Biologische landbouw wint terrein

De biologische landbouwsector is in 2018 verder in omvang toegenomen, meldt ABN Amro. De biologische veestapel groeide met 10 procent en het areaal biologische landbouw steeg met 3 procent naar ruim 58.000 hectare.

De biologische landbouw neemt al een aantal jaren toe, net als de verkoop van biologische producten, zowel in Nederland als in de rest van de Europese Unie (EU).

In 2017 besteedden Nederlanders 1,2 miljard euro aan biologische voeding. Nederlandse consumenten eten vooral veel biologische agf-producten (aardappelen, groente en fruit). Bijna een kwart van de biologische bestedingen gaat naar deze productgroep. Daarnaast zijn biologische zuivel en biologisch vlees in trek.

Uit onderzoek in onder meer België blijkt dat consumenten voor biologische producten kiezen, omdat ze het gezond, milieuvriendelijk en authentiek vinden. Uit onderzoek van ABN AMRO onder driehonderd consumenten komt naar voren dat 45 procent biologische producten gezonder vindt dan gangbare producten.

Hoewel het aandeel nog relatief laag ligt, stijgt de verkoop van biologische producten wel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  20 %
 • Zaterdag
  12° / 2°
  50 %
 • Zondag
  8° / 4°
  50 %
Meer weer