A%2Dware+werkt+samen+met+biestverwerker+SCCL
Nieuws
© Johan Wissink

A-ware werkt samen met biestverwerker SCCL

The Saskatoon Colostrum Company Ltd. oftewel SCCL uit Canada gaat melkleveranciers aan Royal A-Ware adviseren in het biestprotocol. Ook haalt het bij hen overtollige biest op om te verwerken tot oplosbare biestproducten.

Daarmee is SCCL, dat dit jaar op de Nederlandse markt debuteert, toegetreden tot het kennisplatform Dairy Academy van Royal A-ware. Klaas de Jong, COO van Royal A-ware: 'Met SCCL heeft Dairy Academy naast Denkavit een partner die melkveehouders van Royal A-ware kan helpen met een goede opstart van jongvee. Biest speelt een essentiële rol in de weerstand van kalveren in de eerste levensweken.'

A-ware wil de biestproducten van SCCL introduceren bij haar melkleveranciers, die met de specialisten dit Canadese bedrijf ook hun biestprotocol kunnen bespreken.

Ophalen biest

Daarnaast haalt SCCL bij deze melkveehouders tegen een vergoeding overtollige biest op. Melkveehouders krijgen onder meer een vrieskist ter beschikkibng om de biest op te slaan.

Het ophalen van de biest is nodig, omdat volgens een woordvoerder van SCCL de Europese vraag naar biestproducten sterk groeit. SCCL zamelt melk in van koeien in onder meer Canada, de Verenigde Staten en Schotland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer