Boeren rond Amstel zetten eigen zuivelfabriek op

Een groep van 21 melkveehouders uit de achtertuin van Amsterdam verkoopt sinds deze maand zuivelproducten van het eigen merk Amstelgoed. Ze zetten zich in voor onder meer weidevogels.

Boeren+rond+Amstel+zetten+eigen+zuivelfabriek+op
© Archief

De melkveehouders uit Amstelland wilden een nieuw verdienmodel opzetten. De melkveehouders hebben daarom coöperatie AmstelNatuurZuivel (ANZ) opgezet, inclusief een nieuwe fabriek. Ze leveren vooralsnog volle melk, later ook yoghurt en kwark.

De coöperatie zet zich in voor weidevogels, biodiversiteit en een mooi landschap in het Amstelland. ANZ wordt door vier leden van de coöperatie in het bestuur geleid. Dat heeft een raad van advies om zich heen, waarin onder andere Vogelbescherming Nederland participeert.

Weidevogels

ANZ heeft als doel meerwaarde voor boer en landschap te creëren. Dat wil de coöperatie bereiken door de inspanningen die de boeren leveren voor de weidevogels en het landschap te belonen met een faire prijs voor hun product. De melkpakken van de Boeren van Amstel zijn vanaf deze maand op verschillende plekken in en rond Amsterdam beschikbaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer