Hipra komt met nieuwe PRRS-aanpak bij biggen

Veterinair farmaceut Hipra heeft een nieuwe aanpak tegen het PRRS-virus onder biggen. De standaard aanpak wordt uitgebreid met een onderzoek naar de PRRS-stam. Daarmee kan worden gekeken of vaccineren zinvol is.

Hipra+komt+met+nieuwe+PRRS%2Daanpak+bij+biggen
© Berrie Klein Swormink

Het standaard pakket voor biggen en zeugen bestaat uit het maken van een serumprofiel. Dat is een gratis bloedonderzoek bij zeugen en biggen naar onder meer PRRS (Abortus Blauw), mycoplasma, APP en influenza. Het nieuwe programma 'Together against PRRS Piglet' is vooral gericht op biggen.

Het al bestaande serumonderzoek vormt de basis, eventueel met aanvullende onderzoeken. Daar wordt het PRRS-stamonderzoek aan toegevoegd. Als wordt vastgesteld dat vaccineren zinvol is en deze vaccinatie ook wordt uitgevoerd, wordt na een half jaar het onderzoek opnieuw uitgevoerd.

Aan de hand van deze uitslag wordt geëvalueerd of vaccineren tot het gewenste resultaat heeft geleid. Gezamenlijk met de varkenshouder en zijn bedrijfsdierenarts wordt dan besproken of het zinvol is om verder te vaccineren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer