HyCare-stal heeft invloed op PRRS-druk

De PRRS-druk in HyCare-stallen lijkt lager dan die in conventionele stallen op de dezelfde locatie. Dat blijkt uit gezondheidsonderzoek dat MS Schippers deed op verschillende varkensbedrijven met zowel HyCare als conventionele stallen.

HyCare%2Dstal+heeft+invloed+op+PRRS%2Ddruk
© MS Schippers

Door bloedonderzoek op die praktijkbedrijven, is ook de besmettingsdruk van het Porcine reproductive and respiratory syndrome (PRRS) in beeld gebracht. Daaruit blijkt dat bij HyCare-varkens minder dieren PRRS-positief zijn en er werden lagere titers tegen het PRRS-virus vastgesteld.

Dat tussen varkensstallen op dezelfde bedrijfslocatie een verschil in PRRS-druk aangetoond kan worden, noemt MS Schippers bijzonder. Het PRRS-virus verspreidt zich makkelijk verspreidt via de lucht. Omdat het kan blijven binnenwaaien en varkens besmetten, werd een minimaal effect verwacht van het hygiëneconcept van MS Schippers.

De bloedonderzoeken lijken iets anders uit te wijzen: HyCare heeft op het algemeen voorkomende PRRS-virus een infectiedrukkend effect. Met aanvullend onderzoek wil MS Schippers die positieve resultaten beter in beeld krijgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer