Bio-fruittelers mogen Thiovit Jet gebruiken

Vanwege een tijdelijke vrijstelling kunnen biologische fruittelers ook dit jaar weer beschikken over het middel Thiovit Jet voor de bestrijding van schurft in appels en peren.

Bio%2Dfruittelers+mogen+Thiovit+Jet+gebruiken
© Wageningen UR

De vrijstelling van deze spuitzwavel is gerealiseerd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie in samenwerking met toelatingshouder Syngenta en biologische fruittelersvereniging Prisma. Telers mogen Thiovit Jet dit seizoen toepassen tot eind augustus.

In een hoge dosering (0,4 procent) geldt voor Thiovit Jet een minimum spuitinterval van tien dagen en bij een lage dosering (0,25 procent) is dit zeven dagen. Op jaarbasis mag per hectare maximaal 37,5 kilo van het middel worden toegepast.

Efficiënte bestrijding

Spuitzwavel is voor biologische fruittelers van groot belang voor een efficiënte bestrijding van schurft in appels en peren. Ten opzichte van een eerdere vrijstelling mogen fruittelers nu een hogere dosering van Thiovit Jet spuiten bij 99 procent driftreductie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 7°
  70 %
 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
Meer weer