Bio%2Dfruittelers+mogen+Thiovit+Jet+gebruiken
Nieuws
© Wageningen UR

Bio-fruittelers mogen Thiovit Jet gebruiken

Vanwege een tijdelijke vrijstelling kunnen biologische fruittelers ook dit jaar weer beschikken over het middel Thiovit Jet voor de bestrijding van schurft in appels en peren.

De vrijstelling van deze spuitzwavel is gerealiseerd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie in samenwerking met toelatingshouder Syngenta en biologische fruittelersvereniging Prisma. Telers mogen Thiovit Jet dit seizoen toepassen tot eind augustus.

In een hoge dosering (0,4 procent) geldt voor Thiovit Jet een minimum spuitinterval van tien dagen en bij een lage dosering (0,25 procent) is dit zeven dagen. Op jaarbasis mag per hectare maximaal 37,5 kilo van het middel worden toegepast.

Efficiënte bestrijding

Spuitzwavel is voor biologische fruittelers van groot belang voor een efficiënte bestrijding van schurft in appels en peren. Ten opzichte van een eerdere vrijstelling mogen fruittelers nu een hogere dosering van Thiovit Jet spuiten bij 99 procent driftreductie.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer