Ziekten in wintertarwe nemen iets toe

Uit de graanziektebarometer van Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) van vorige week blijkt dat de ziekten in graan iets toenemen.

Ziekten+in+wintertarwe+nemen+iets+toe
© Eigen Foto

Op proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta is een beginaantasting van gele roest gezien in de rassen Benchmark en KWS Talent. Dat is te zien aan de kenmerkende 'strepen' op het blad (zie foto). Verder nam de aantasting van septoria en sneeuwschimmel iets toe.

Op proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl is alleen in het ras Benchmark een beetje septoria te zien. Alle rassen staan in het tweede knoopstadium. Op Kollumerwaard ligt de eerste ziektebestrijding er reeds op. Op Ebelsheerd wordt deze week de eerste ronde fungiciden gespoten.

Verloop aantasting

De graanziektebarometer van SPNA is een weergave van het verloop van aantasting van de meest voorkomende ziekten in wintertarwe gedurende het groeiseizoen. De aantastingen worden wekelijks bepaald op twee proefboerderijen. De waarnemingen zijn gedaan in een reeks rassen met verschil in resistentieniveau en in een gewas waarin geen ziektebestrijding heeft plaatsgevonden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer