De Samenwerking zet meer tonnen voer af

Met 2 procent meer afzet in tonnen en 7 procent meer omzet in euro's is 2018 voor diervoercoöperatie De Samenwerking uit Haastrecht een goed jaar. Het aantal leden nam met 6 procent toe.

De+Samenwerking+zet+meer+tonnen+voer+af
© Archief

De totale voerafzet kwam op 128.000 ton. Mede door de hogere afzet is een financieel resultaat behaald van 669.400 euro na belasting. De leden profiteren van een nabetaling van 1,50 euro per ton.

Ruim 100.000 ton rundveevoer

De rundveevoeromzet is gestegen met 2,5 procent en daarmee is de grens van 100.000 ton zelf geproduceerd rundveevoer overschreden. De varkensvoeromzet daalde 4 procent als gevolg van een aantal stoppers.

Door de droogte hebben de aangesloten boeren veel minder kunstmest gestrooid. Daar staat een stijging van de verkoop van graszaden en andere boerenartikelen tegenover van maar liefst 25 procent. De Welkoopwinkel deed het goed met een plus van ruim 8 procent.

De algemene ledenvergadering heeft ingestemd met de nabetaling van 1,50 euro per ton. De rest van het financieel resultaat wordt toegevoegd aan de algemene reserve waardoor het eigen vermogen verder groeit. De komende jaren staan investeringen in de buitendienst, fabriek en opslagfaciliteiten gepland om de verwachte groei op te kunnen vangen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer