Leden De Samenwerking profiteren van goed resultaat

De leden van voercoöperatie De Samenwerking in Haastrecht kunnen rekenen op een nabetaling van 2 euro per ton mengvoer. Dat gebeurt vanwege het positieve financiële resultaat over 2017 van 590.000 euro.

Leden+De+Samenwerking+profiteren+van+goed+resultaat
© De Samenwerking

Tijdens de algemene ledenvergadering van de westelijke mengvoerfabrikant hebben de leden ingestemd met de bestemming van het resultaat. Naast de uitbetaling wordt het resterende deel toegevoegd aan de algemene reserves om het bedrijf verder te versterken voor de toekomst.

De belangrijkste oorzaak voor het positieve resultaat is de groei over alle sectoren heen, meldt De Samenwerking. Dit is geheel te danken aan nieuwe klanten. Het aantal leden met bijbehorende mengvoederafzet is met ca 10 procent gestegen. Met deze groei zit De Samenwerking ver boven het landelijk gemiddelde.

Winkelomzet

Het aandeel loonproductie blijft klein. Alleen het biologische mengvoer wordt niet zelf geproduceerd. Van de totale afzet aan mengvoer van 126.000 ton is circa 100.000 ton rundveevoer. Verder zijn er grote stappen gezet in het biologische en VLOG-segment. Ook de winkelomzet stijgt en draagt bij aan het resultaat.

De kosten zijn volgens De Samenwerking goed in de hand gehouden. De totale personele bezetting is nagenoeg hetzelfde gebleven. Daarnaast bevinden de klanten zich in een straal van 75 kilometer rond de fabriek in Haastrecht (Zuid-Holland) waardoor de transportkosten uitzonderlijk laag liggen. Financieel staat De Samenwerking er goed voor. Er zijn geen nieuwe leningen afgesloten. Het eigen vermogen is toegenomen tot meer dan 50 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer