Kroontje voor De Samenwerking

De Samenwerking in Haastrecht mag zich sinds zaterdag officieel hofleverancier noemen. Tijdens de receptie vanwege het honderdjarig bestaan kreeg de coöperatie dit predicaat.

Kroontje+voor+De+Samenwerking
© De Samenwerking

De coöperatie ontving deze erkenning uit handen van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, en burgemeester Tjerk Bruinsma van de Krimpenerwaard.

De toekenning houdt verband met het feit dat de coöperatie honderd jaar bestaat.

Groei mengvoer

Op de drukbezochte feestelijke jaarvergadering werden 's avonds tevens de resultaten van het boekjaar 2014/15 aan de leden gepresenteerd. De totale omzet in tonnen groeide met 3,6 procent.

De afzet in tonnen van mengvoeders en enkelvoudige grondstoffen steeg met 8,7 procent. Dat was vooral te danken aan de extra afzet door de overname van DZ-Six Diervoeders, die gedurende vier maanden in deze cijfers meetelde.

Minder ruwvoeders

De afzet ruwvoeders daalde met 16,6 procent door de goede graswinning van de boeren zelf en dalende melkprijzen. De afzet van meststoffen steeg met 7,7 procent.

De winkelomzet, in het eerste volledige jaar in het nieuwe vergrote winkel, noteerde een plus van 16,9 procent. De omzet aan boerenartikelen daalde 5,7 procent.

Omzet daalt

Door het lagere prijspeil van de meeste grondstoffen daalde de totale omzet in euro's met 10 procent tot 28.301.800 euro. Het resultaat na belastingen was 51.100 euro. Dat wordt aan het eigen vermogen toegevoegd.

De Samenwerking heeft 678 leden en heeft haar werkgebied in het groene weidegebied van Zuid-Holland, Utrecht en de ruime regio in en rond de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer