Trioliet heeft energiezuinige poedercoatinstallatie

Trioliet is de trotse eigenaar van een nieuwe poedercoatinstallatie. Een wereldwijde primeur, want het gaat om de eerste energiezuinige dubbellaags poedercoatinstallatie ter wereld.

Trioliet+heeft+energiezuinige+poedercoatinstallatie
© Eigen Foto

Samen met Gema Switzerland, de Zwitserse leverancier, en AkzoNobel Powder Coatings ontwikkelde Trioliet een nieuwe manier van dubbellaags poedercoaten. De methode verdubbelt de productiecapaciteit terwijl er 50 procent minder energie verbruikt wordt ten opzichte van een vergelijkbare installatie.

Het bijzondere aan de nieuwe poedercoatlijn is dat deze een enkele moffeloven heeft in plaats van twee. Dankzij een speciaal ontwikkelde coating kan de tweede laag direct na de eerste laag worden aangebracht, zonder dat de onderdelen tussendoor verwarmd hoeven te worden.

Capaciteit verdubbeld

Deze werkwijze spaart een oven uit en ook een reinigingscyclus. Omgerekend bespaart dat 75.000 kuub aardgas per jaar. Omdat de nieuwe installatie voorzien is van twee automatische poedercabines wordt de huidige capaciteit bovendien verdubbeld. Trioliet realiseert zo een snellere doorlooptijd met minder energie.

De installatie werd donderdag officieel geopend door Annemieke Traag, gedeputeerde van provincie Overijssel, Kees Liet (procesmanager bij Trioliet) en Frank Roering (hoofd inkoop bij Trioliet).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer