Solomix+3+voermengwagen+bedient+groter+veebedrijf
Nieuws
© Eigen Foto

Solomix 3 voermengwagen bedient groter veebedrijf

Trioliet komt met een nieuwe serie voermengwagens: de Solomix 3 New Edition met een capaciteit van 27, 30 en 34 kuub. Het is een aanvulling op de huidige reeks 3-vijzel voermengwagens.

Trioliet heeft al jaren ervaring met grote 3-vijzel voermengwagens, onder andere in Amerika waar veehouders hoge eisen stellen aan de mengwagen. Het Nederlandse bedrijf heeft op basis hiervan een nieuwe serie voermengwagens ontwikkeld voor Europese rundveebedrijven met meer dan 180 melkkoeien.

Waar veehouders in de Verenigde Staten soms tot wel twaalf uur per dag intensief met een voermengwagen werken, is dat in Europa niet tot nauwelijks het geval. De huidige 3-vijzel X-range-machines zijn vaak te groot, te hoog en te zwaar gebouwd zijn voor Europese omstandigheden.

Drie modellen

Toch zijn hier steeds meer grote bedrijven met meer dan 180 melkkoeien die het liefst met één of twee ladingen per dag de hele veestapel willen voeren in verband met de vaak beperkt beschikbare arbeid. Om aan deze vraag tegemoet te komen, heeft Trioliet het programma 3-vijzelige voermengwagens uitgebreid met drie Solomix 3-modellen.

De machines hebben een lage bouwwijze en een lage laadhoogte, ideaal voor lage stallen. Er is keuze uit verschillende uitdoseervarianten: zijdoseerschuiven of voorlossend door middel van een dwarsafvoerband of een (gekromde) dwarsafvoerketting met of zonder side-shift. Deze nieuwe Solomix 3-varianten vragen om een trekker van 140 tot 160 pk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  27° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer