Trioliet presenteert voerrobot op accu's

Trioliet komt met voerrobot op wielen die is voorzien van accu’s voor het rijden, uitdoseren en aanschuiven.

Dinsdag tijdens Eurotier in Hannover werd de nieuwe voerrobot gepresenteerd. ‘We zien hier het nieuwe Triomatic automatisch voersysteem’, vertelt Wim Tijhuis van Trioliet. ‘We hadden al een serie die aan een rail zat, ook een rijdende versie en we hebben er nu een op een batterij.’

De robot kan rijden zonder dat het ergens aan vast zit. In de voerkeuken dokt de voerrobot in op een stroomrail om de accu’s op te laden. Tijhuis: ‘De machine kan helemaal vrij bewegen door de stal. De machine volgt een draad in de vloer en weet daardoor zijn positie. Daardoor zijn er geen obstakels meer buiten of bij de stal.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer