Trioliet zelfvoorzienend met 4.400 zonnepanelen

Op het dak van de Trioliet fabriek in Oldenzaal zijn 4.400 zonnepanelen geïnstalleerd. Hiermee is Trioliet vrijwel zelfvoorzienend in elektriciteit.

Trioliet+zelfvoorzienend+met+4%2E400+zonnepanelen
© Nieuwe Oogst

Het zonnepanelendak van ongeveer 10.000 vierkante meter is een van de grootste installaties in Oost-Nederland. De 1 hectare zonnepanelen genereert voldoende energie om het bedrijf te voorzien van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Het piekvermogen is 1,2 Megawatt, dat is goed voor circa driehonderd huishoudens, al is dat natuurlijk afhankelijk van het aantal zonuren.

De fabrikant van voertechniek voor de melkveehouderij is met dit zonnepanelenpark praktisch zelfvoorzienend. 'Een investering in de toekomst van Trioliet en het milieu', zegt Robert Liet, algemeen directeur van het familiebedrijf.

Fantastisch

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de veehouderij. Op deze manier draagt Trioliet een steentje bij. 'Het idee dat we in onze eigen elektriciteit kunnen voorzien sprak ons erg aan. Het is toch fantastisch dat we de energie die we opwekken direct inzetten om machines te produceren', zegt Liet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer