Recordomzet+supermarkten+met+Pasen
Nieuws
© Vidiphoto

Recordomzet supermarkten met Pasen

Met een zonnig paasweekend voor de boeg verwachten supermarkten een recordomzet 870 miljoen euro. Dat is ruim 7 procent meer dan vorig jaar. Dat meldt supermarktenkoepel Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

CBL ziet dat door het mooie weer relatief veel zacht fruit, aardbeien en blauwe bessen, worden verkocht. Dat geldt ook voor sla, tomaat en paprika. Met een zomers weekend in aantocht wordt er ook veel gebarbecued komend paasweekend.

De verwachting is dat asperges veel worden gekocht en steeds meer consumenten kiezen voor vis of vegetarische gerechten. Populaire producten voor op de paastafel zijn verder afbakbroodjes, eitjes, verse sappen en smoothies, garnalen, gerookte zalm en courgettesoep.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer