Supermarkt blij met vroege Pasen

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) verwacht dit jaar een omzet van 780 miljoen euro in de week voorafgaand aan Pasen. Dat is 3 procent hoger dan vorig jaar, toen bedroeg de paasomzet 756 miljoen euro.

Supermarkt+blij+met+vroege+Pasen
© molke.nl

Het feit dat Pasen dit jaar vroeg valt, kan gunstig zijn voor de supermarktbranche, geeft CBL aan. 'Vanwege het weer zoeken veel mensen de gezelligheid nog binnen met vrienden en familie.'

Pasen viel in 2008 voor het laatst net zo vroeg als dit jaar, toen viel er zelfs sneeuw en was de paasomzet maar liefst 9 procent hoger dan het jaar er voor.

Luxe aanbod

Tijdens de feestdagen laat de consument zich verleiden en inspireren door het speciale aanbod luxe paasproducten en de feestelijke recepten in de supermarktmagazines. De maaltijden tijdens Pasen zijn inmiddels vergelijkbaar met die van de kerstdagen.

Men beperkt zich niet tot het traditionele paasontbijt of de brunch, ook tijdens het diner pakt men uit. Net als met Kerst is ook gourmetten populair.

Winkelopening

De paasomzet is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor de supermarkt- en foodservice branche. Steeds meer gemeenten staan winkelopening tijdens de paasdagen toe. Op goede vrijdag dienen de winkels om 19 uur te sluiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer