Opnieuw+Afrikaanse+varkenspest+bij+Rusagro+Group
Nieuws
© Archieffoto Marcel Bekken

Opnieuw Afrikaanse varkenspest bij Rusagro Group

De Russische varkenshouderijintegratie Rusagro Group meldt dat op 16 juli Afrikaanse varkenspest is vastgesteld op een van de zes zeugenbedrijven die het concern exploiteert in de regio Belgorod. Hoe groot het bedrijf is, meldt Rusagro niet.

Op basis van de melding die is gedaan bij de wereldorganisatie voor diergezondheid OIE kan echter worden geconcludeerd dat het gaat om een bedrijf met ruim 120.000 dieren. Het bedrijf is volledig geruimd.

Rusagro benadrukt dat het om een bedrijf gaat dat biggen produceert die worden aangehouden als vleesvarkens en niet voor de fokkerij. De uitbraak heeft volgens de integratie geen directe gevolgen voor de andere locaties van het bedrijf. Wel worden daar de hygiënemaatregelen nog verder aangescherpt.

• Lees ook: Varkenspest op groot Russisch bedrijf

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer