John+Deere+9000%2Dserie+veldhakselaars+tot+970+pk
Nieuws
© Eigen Foto

John Deere 9000-serie veldhakselaars tot 970 pk

Voortbouwend op het succes van de 8000-serie heeft John Deere vier nieuwe modellen van 625 tot 970pk zelfrijdende veldhakselaars geïntroduceerd.

De 9000-serie is uitgerust met de nieuwste technologie voor veldhakselaars en levert klanten 10 procent meer productiviteit in vergelijking met de huidige topmodellen van John Deere. Tegelijk wordt 10 procent minder brandstof verbruikt, aldus John Deere.

De 9000-serie behaalt een 10 procent hogere score ten aanzien van korrelverwerking als het gaat om de verwerking van maissilage. Deze prestaties worden bevestigd door verschillende veldtesten, zowel uitgevoerd door John Deere als door onafhankelijke onderzoeksinstituten.

Liebherr-motor

De hakselaars hebben een nieuw en fris ontwerp. In het hart van de drie grootste modellen - de 9700, 9800 en 9900 – zit een 24,2-liter V12-motor van Liebherr. Deze motor is ontworpen om efficiënt te werken bij lagere motorsnelheden. Onder de 1.400 toeren per minuut levert hij nog steeds uitstekend koppel en vermogen en kan hij piekbelastingen gemakkelijk aan.

Het gewaskanaal met een breedte van 850 millimeter en is speciaal gemaakt zodat het de enorme verwerkingscapaciteit van deze machines aankan. Vanwege het hogere motorvermogen zijn deze nieuwe hakselaars uitgerust met een versterkte aandrijflijn en een verbeterd basisframe. De DuraDrum messentrommel is ontwikkeld voor het verwerken van een enorme gewasstroom.

Korrelkneuzers

John Deere heeft het aanbod van korrelkneuzers uitgebreid met de introductie van het XStream KP-model. Deze kneuzer is ontwikkeld in samenwerking met het in de VS gevestigde bedrijf Scherer, een ervaren leider op het gebied van korrelkneuzertechnologie. De roldiameter van 250 millimeter en het 50 procent rolsnelheidsverschil zorgt voor een 10 procent hogere kneuzingsintensiteit bij alle haksellengtes.

Korrelkneuzerrollen zijn op de Premium KP-eenheid beschikbaar met een standaard zaagtandontwerp en op de XStream KP met ofwel het zaagtand- ofwel een nieuw XCut-ontwerp dat is uitgerust met een spiraalgroef op het roloppervlak. Beide rolontwerpen zijn ook beschikbaar met de bewezen Dura Line heavy-duty coating voor verhoogde duurzaamheid.

Lagertemperatuur

Een ander voordeel van de nieuwe XStream Korrelkneuzer is het ingebouwde temperatuurbewakingssysteem, waardoor de bestuurder op de hoogte kan blijven van de lagertemperatuur om zo onnodige stilstand van de machine te voorkomen. De korrelkneuzer kan net als bij de hakselaars uit de 8000-serie in slechts vijf minuten verwijderd worden voor een snelle overgang van mais naar gras.

De nieuwe zelfrijdende veldhakselaars uit de 9000-serie zijn verkrijgbaar met het complete aanbod van AMS-precisielandbouwsystemen van John Deere en bieden daarmee verbeterde bestuurderscomfort en snijkwaliteit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer