Drentse coalitie streeft naar natuurinclusief

De partners die acht jaar geleden het Drents Groenmanifest opstelden, hebben een nieuwe toekomstvisie gepresenteerd. Het Drentse platteland moet in 2030 meer ruimte bieden aan biodiversiteit. En kringlooplandbouw en natuurinclusief zijn vanzelfsprekend, blijkt uit het manifest dat vrijdag werd overhandigd aan provinciale politici.

Drentse+coalitie+streeft+naar+natuurinclusief
© Joost de la Court

In 2023 werken 500 melkveehouderijen en 250 akkerbouwbedrijven planmatig aan verbetering van de biodiversiteit en landschapskwaliteit. In 2030 moeten rendabele veehouderijen en akkerbouwbedrijven tot de koplopers behoren als het gaat om de kringlooplandbouw en het leveren van een bijdrage aan herstel en verbetering van biodiversiteit en landschapskwaliteit, stellen de partners. Het boeren is dan zodanig veranderd, dat natuurinclusief een vanzelfsprekend onderdeel van de bedrijfsvoering en samenleving is geworden.

Met de Agenda Boer, Burger en Biodiversiteit willen onder andere LTO Noord, DAJK, terreinbeheerders en de Natuur en Milieufederatie Drenthe richting geven aan de discussies die over het platteland worden gevoerd. 'Iedereen heeft de mond vol van biodiversiteit en natuurinclusieve landbouw. Met dit manifest bieden we houvast en willen we tegengaan dat er chaos ontstaat', geeft LTO-regiobestuurder Jan Bloemerts aan.

Het manifest mikt op het nieuwe collegeprogramma van Gedeputeerde Staten, maar het biedt volgens Bloemerts ook andere overheden en marktpartijen een kijkrichting.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer