Schoffeltechniek+Schmotzer+overdragen+aan+Amazone
Nieuws
© Eigen Foto

Schoffeltechniek Schmotzer overdragen aan Amazone

Maschinenfabrik Schmotzer draagt met ingang van 1 januari 2019 de schoffeltechniek over aan Amazone. De schoffeltechniek staat wereldwijd steeds meer op de voorgrond, constateert de fabrikant van landbouwmachines.

De productie van de schoffelmachines blijft op de locatie in Bad Windsheim, een plaats in de Duitse deelstaat Beieren. Alle werknemers worden overgenomen door het nieuwe bedrijf Schmotzer Hacktechnik, een 100 procent dochteronderneming van de Amazone-Groep.

Schmotzer Hacktechnik zal alle verkoop- en klantenservice zelfstandig in eigen beheer uitvoeren. De werktuigen zullen nog steeds onder de naam Schmotzer op de markt worden gebracht. Ferdinand Wahl, algemeen directeur van de Maschinenfabrik Schmotzer, blijft aan de nieuwe onderneming verbonden.

Belangrijke stap

De Amazone-directeuren Christian Dreyer en Justus Dreyer zien de overname van de schoffeltechniek van Schmotzer als een belangrijke stap in de uitbreiding van de kerncompetentie van Amazone in de plantenverzorging. Wereldwijd staat de schoffeltechniek steeds meer op in de belangstelling.

‘Het schoffelen komt weer terug nadat het de afgelopen drie decennia, vooral in de grote akkerbouwgebieden, een nogal teruggetrokken bestaan heeft geleid buiten de biologische landbouw. Naast mechanische onkruidbestrijding ligt de nadruk op de positieve aspecten van het schoffelen met betrekking tot bodemstructuur, wortelgroei en mobilisatie van voedingsstoffen’, zeggen de directeuren van Amazone.

Droompartner

Het bedrijf Schmotzer bouwt al sinds 1922 schoffelmachines. Het veranderde bewustzijn in de landbouw heeft dit productgebied jarenlang continu laten groeien. ‘Ik ben blij dat ik mijn droompartner in Amazone heb gevonden om dit gebied verder te ontwikkelen', benadrukt Ferdinand Wahl.

Wahl legt uit waarom een brede doorbraak van de schoffeltechniek in de afgelopen decennia uit bleef. ‘De biologische landbouw gebruikt de voordelen van schoffelen al intensief. In de conventionele landbouw zorgden arbeids- en kostengerelateerde nadelen voor een aanzienlijke vertraging van het gebruik van schoffeltechniek. Dankzij de technische vooruitgang in de laatste jaren, zoals de combinatie met camera- en stuursystemen, is het nu mogelijk om een compleet andere capaciteit te bereiken tegen aanzienlijk lagere kosten per hectare dan voorheen.’

Groot potentieel

De directeuren van Amazone zien voor de schoffeltechniek een groot potentieel bij geïntegreerde gewasproductie, die wereldwijd steeds belangrijker wordt. ‘De combinatie van schoffeltechniek met vloeibare bemesting en gerichte of zelfs selectieve toediening van gewasbeschermingsmiddelen in dezelfde werkgang, zal verdere mogelijkheden openen voor de praktijk van het optimaliseren van akkerbouw in de toekomst. We willen ook ons leiderschap op het gebied van innovatie in dit machinesegment op ons nemen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer