Herinrichting+rond+Veenhuizen+kan+starten
Nieuws
© Hendrik Begeman

Herinrichting rond Veenhuizen kan starten

Landinrichtingscommissie Veenhuizen en gemeente Noordenveld kunnen in Veenhuizen aan de slag met het versterken van het landschap, verbeteren van de landbouwkundige structuur en aanleg van een fietspad. Gedeputeerde Staten stellen hiervoor 724.900 euro beschikbaar.

De plannen komen voort uit het landinrichtingsplan voor Veenhuizen. Het Rijk wil gronden die het rond het gevangenisdorp in eigendom heeft, overdragen aan gemeente Noordenveld. Een deel, circa 20 hectare, komt beschikbaar als ruilgrond voor de landbouw. Dat moet de landbouwstructuur verbeteren, stelt gedeputeerde Henk Jumelet. 'We ondersteunen ze met het toekomstgericht maken van hun bedrijf.'

Het grootste deel van het nu beschikbare geld gaat naar de aanleg van een 3 kilometer lang recreatief fietspad, parallel aan de Zesde Wijk. Het ontsluit onder meer de voormalige locatie van 'het derde Gesticht' via de historische toegang. Ook wordt het een schakel in het provinciale fietsnetwerk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer