Landinrichting Olst-Wesepe afgerond

De landinrichting Olst-Wesepe is donderdag succesvol afgerond. In het gebied tussen Olst en Heeten is in totaal 800 hectare geruild. Door de herinrichting hebben de boeren in het gebied hun gronden dichter bij de boerderij gekregen.

Landinrichting+Olst%2DWesepe+afgerond
© ruben meijerink

De oppervlakte van de gemiddelde huiskavel is toegenomen van 19 hectare naar 22 hectare.

Ook zijn veldkavels dichter bij de bedrijfsgebouwen toegedeeld en is het aantal veldkavels afgenomen van gemiddeld drie naar twee per bedrijf.

Opdrachtgever

Het landinrichtingsplan is in samenwerking met alle 666 grondeigenaren voortvarend opgesteld doordat zij zelf onderling ruilvoorstellen hebben gemaakt. Opdrachtgever was provincie Overijssel.

Veel bedrijven hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om grond van provincie Overijssel aan te kopen. Gemiddeld zijn de bedrijven met drie hectare vergroot.

Verder is in het plan de grondverwerving van de fietspaden Bleerspad en Zonnebergerdijk gerealiseerd en is een strook langs de Weseperweg vrijgemaakt. Deze strook is bedoeld om in de toekomst bomen te planten.

Waterberging

Voor waterschap Groot Salland is in het landinrichtingsgebied 42 hectare beschikbaar gekomen voor het aanleggen van waterbergingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer