FloraHolland+stapt+in+Plastic+Pact+NL
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland stapt in Plastic Pact NL

Royal FloraHolland neemt deel aan het nieuwe Plastic Pact NL. Dat meldt de bloemenveiling.

Het Plastic Pact NL heeft als doel om voor 2025 eenmalig gebruik van plastic verpakkingen zoveel mogelijk terug te dringen. Het pact is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met plastic producerende, plastic toepassende bedrijven en maatschappelijke organisaties om de milieudruk van plastics te verminderen.

Gerecycled en biobased

Door samen te werken met elkaar en binnen de eigen ketens, committeren de ondertekenaars van het pact zich aan een verantwoorde en vereenvoudigde plasticketen, door zoveel mogelijk meermalig bruikbare en uitsluitend recyclebare plastic producten en verpakkingen op de markt te brengen. Daarnaast zullen de ondertekenaars niet meer plastic gebruiken dan nodig, meer plastic recyclen en gerecyclede en biobased plastics opnieuw toepassen in nieuwe producten en verpakkingen.

'Samen met de sector zijn wij als Royal FloraHolland actief in duurzaamheid', legt operationeel directeur Yme Pasma van FloraHolland de stap uit. 'Daarom nemen wij nu de volgende stap naar minder materiaalgebruik, meer recycling en het stimuleren van meermalig gebruik van transportverpakkingen binnen de gehele logistieke keten.'

Bescherming

Plastics dragen binnen de sierteeltsector onder meer bij aan efficiënt transport en bescherming van bloemen en planten. Het gebruik van plastics brengt ook nadelen met zich mee. De productie drukt op het milieu en gaat met CO2-uitstoot gepaard. Door onvoldoende recycling gaan waardevolle grondstoffen verloren.

Pasma: 'We zijn al heel goed in recyclebare en meermalig bruikbare plastic verpakkingen. Bijna 86 procent van onze bloemen wordt getransporteerd in meermalige verpakkingen. We zijn ervan overtuigd dat we samen met kwekers, kopers en hun klanten vergelijkbare stappen kunnen zetten waar het gaat om plantentrays.' De eerste fase van het Plastic Pact NL gaat in mei van start.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer