Boerendochter+laat+emotioneel+tegengeluid+horen
Nieuws
© Johan Wissink

Boerendochter laat emotioneel tegengeluid horen

'Het is tijd voor een tegengeluid', zegt boerendochter Hilde van der Wind in een emotionele video-oproep op Facebook. Daarin roept ze mensen op om tijdens de verkiezingen op een boer te stemmen.

De video scoort goed. Het bericht is al meer dan 1.100 keer gedeeld. 'De video scoort heel goed en ik heb heel veel positieve reacties ontvangen. Ik denk dat de mensen het ook heel erg kunnen waarderen dat dit is gedaan', zegt Van der Wind op de boerderij van haar vader in Maarsbergen.

'De boeren hebben het in Nederland de laatste jaren zwaar te verduren. Ik heb het gevoel dat ze overal de schuld van krijgen. Het is onvoorstelbaar dat men in Nederland zo omgaat met zijn primaire voedselproducenten. Als je waardering voor het voedsel hebt, begint dat bij de waardering voor de boer.'

Onkunde

Van der Wind denkt dat er nu in de politiek veel besluiten worden genomen door onkunde bij politici. 'Dat vind ik gevaarlijk, omdat daardoor heel veel wet- en regelgeving op papier wordt gezet waar de boeren geen kant meer mee op kunnen. En daarbij is het voor jonge boeren heel lastig om weer toekomstperspectief te gaan zien, want ze durven nu gewoon geen boerderij over te nemen.'

De video op Facebook eindigt met een oproep om tijdens de verkiezingen op een boer te stemmen of iemand die de agrarische sector een warm hart toedraagt.

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer