Ctgb+laat+drie+nieuwe+middelen+toe+en+trekt+er+zestien+in
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb laat drie nieuwe middelen toe en trekt er zestien in

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft op 27 februari drie middelen toegelaten en er zestien van de lijst gehaald.

De gewasbeschermingsmiddelen die zijn toegelaten zijn Vibrance Star, Difo 3 FS en Fresco. Voor de middelen Affirm, Turex WG, Isonet T, Serenade en Toreda is de toelating uitgebreid. Verder werd de toelating van zestien middelen ingetrokken, waaronder die van Reglone en Diquat.

Vibrance Star is een schimmelbestrijdingsmiddel dat is toegelaten voor een zaadbehandeling in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, spelt, zomertarwe, zomergerst, zomerrogge en haver. Difo 3 FS is ook een schimmelbestrijdingsmiddel. Het Ctgb heeft het middel toegelaten voor een zaadbehandeling in de teelt van zomergerst.

Onkruidbestrijdingsmiddel

Fresco is een onkruidbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de onbedekte teelt van wortelen voor zaadteelt, boon met peul, boon zonder peul met uitzondering van tuinboon, pastinaak voor zaadteelt, anemoon, hyacint, iris, lelie, narcis, muscari en zantedeschia.

Het Ctgb besloot ook om de toelating voor een aantal middelen uit te breiden. Het gaat om insectenbestrijdingsmiddel Affirm, insectenbestrijdingsmiddelen Turex WG en Isonet. schimmel- en bacteriebestrijdingsmiddel Serenade en schimmelbestrijdingsmiddel Toreda.

Aflevering en gebruik

Voor de middelen Reglone, Tuber Mission 200 SL, Corbel, Imex-diquat, Budget Fluroxypyr-Florasulam, Mission 200 SL, Dragoon, Reglone Bold, Certibel, Difure Pro, DiquatPlus 200, Diquanet, Roquat, Budget Fosetyl-Aluminium WG, Budget Bifenazaat en Budget Methoxyfenozide is de toelating ingetrokken. Er zijn uiterste data voor aflevering en gebruik vastgesteld. Deze zijn te vinden op de website van het Ctgb.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  14° / 9°
  70 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
 • Zondag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer