Zes+nieuwe+middelen+toegelaten+door+Ctgb
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Zes nieuwe middelen toegelaten door Ctgb

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week zes nieuwe middelen toegelaten. Vier hebben een uitbreiding gekregen.

Het middel Valis M is na afronding van de zienswijzeprocedure toegelaten als fungicide in de teelt van aardappelen.

Propulse is een schimmelbestrijdingsmiddel. Het Ctgb heeft het toegelaten in de teelt van mais, blauwmaanzaad (oliehoudende zaden), zonnebloem en suikermais. Ook wordt een toelating verleend als kleine toepassing in bladrammenas en de oliehoudende zaden mosterd en koolzaad.

Het middel Buzz Ultra DF is toegelaten al schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt van winter- en zomertarwe. Ook Mystic is een schimmelbestrijdingsmiddel. Dit is toegelaten in de teelt van winterkoolzaad.

Consumptie- en zetmeelaardappelen

Het middel Inigo Pro is door het Ctgb toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel voor een behandeling voor opkomst in consumptie- en zetmeelaardappelen.

VitiSan is een schimmelbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de teelt van pitvruchten (onbedekte teelt), druif (onbedekte teelt) veldsla, andijvie, trekheester kleiner dan 50 centimeter (onbedekte teelt) en voor de bedekte teelt: trekheesters kleiner dan 50 centimeter (bedekte teelt).

Voor het onkruidbestrijdingsmiddel Starane Top en de schimmelbestrijdingsmiddelen Previcur Energy, Nissodium en Serenade heeft het Ctgb de toepassingsmogelijkheden uitgebreid.

• Bekijk de bekendmakingen collegebsluiten gewasbeschermingsmiddelen van 28 november 2018

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer