Nederlandse+beoordelaar+middelen+krijgt+pluim
Nieuws
© Han Reindsen

Nederlandse beoordelaar middelen krijgt pluim

De kwaliteit van de risicobeoordeling van gewasbeschermingsmiddelen en biociden in Nederland voldoet ruimschoots aan de wetenschappelijke eisen.

Dat is de conclusie van een internationale commissie - the International Visitation Committee - die het werk van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) onder de loep heeft genomen. 'Dit onderstreept dat door het Ctgb toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden voldoen aan de veiligheidseisen voor mens, dier en milieu', meldt het college.

De commissie bekeek het wetenschappelijke proces, de wetenschappelijke resultaten en het besluitvormingsproces van het college en concludeert dat het Ctgb een deskundige en internationaal – in en buiten Europa – gewaardeerde organisatie is.

Biologische - en laagrisicomiddelen

De internationale commissie was in het bijzonder positief over de kwaliteit van de wetenschappelijke output, de efficiënte en continue aanpassing van de beoordelingspraktijk aan de veranderende Europese wetgeving en de actieve bijdrage van het Ctgb aan de toelating van biologische - en laagrisicomiddelen. Ook was er tevredenheid over de rol van de organisatie in de Europese Unie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 17°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer