CommandPRO+voor+alle+trekkers+van+6R%2Dserie
Nieuws
© Eigen Foto

CommandPRO voor alle trekkers van 6R-serie

De CommandPRO joystick van John Deere is nu beschikbaar voor alle kleine en middelgrote trekkers van de 6R-serie.

Deze modellen beschikken over het nieuwe CommandCenter 4200-display, dat voorziet in alle zes AEF-gecertificeerde Isobus-functies (Agricultural Industry Electronics Foundation). Daarnaast voldoen alle modellen uit de 6R-serie boven de 130 pk nu aan de Fase V-emissienormen.

De vlaggenschepen van John Deere in Mannheim, de 6230R en 6250R, zijn eind 2016 geïntroduceerd met CommandPRO met een joystick. De topsnelheid is te bereiken met slechts een simpele duw en er zijn elf programmeerbare knoppen beschikbaar voor de trekhaak, PTO, SCV's, AutoTrac-bedieningselementen en dergelijke.

Van topsnelheid naar nul

Dankzij de CommandPRO-functionaliteit kan de chauffeur met een druk op de knop of een beweging van de joystick de snelheid van de trekker aanpassen van topsnelheid naar nul. Daarnaast zijn lagere snelheden van 0 tot 2 kilometer per uur mogelijk met de functie voor de kruipversnelling. De joystick en pedalen zijn tegelijkertijd te bedienen en er is geen externe Isobus-joystick vereist, omdat de bestuurder de trekker en Isobus-functies ook tegelijkertijd kan bedienen.

CommandPRO zal beschikbaar zijn voor het bredere assortiment van de 6R-serie, in combinatie met de AutoPowr-transmissie. Beide functies zijn standaard op de 6R Ultimate Edition-modellen. CommandPRO kan worden besteld in combinatie met het 4600 CommandCenter-display of het nieuwe 4200 CommandCenter-display.

Groter scherm

Het 4200-display beschikt over een groter scherm van 8,4 inch en vervangt het 4100-display van 7 inch. Met het display kunnen AutoTrac, Section Control, gegevensdocumentatie en andere toepassingen worden bediend. Het is tevens gereed voor alle AEF-gecertificeerde Isobus-functies, zoals joystickbediening en gegevensoverdracht tussen trekker en werktuigen.

Daarnaast zijn alle 6R-serie-trekkers uit te rusten met variabele stuuroverbrenging (VRS). Dit vereist minder armbewegingen en verlicht het sturen, waardoor op de kopakker sneller en soepeler is te draaien. De chauffeur kan het systeem (de)activeren vanuit de bedieningsconsole. Extra comfort voor de bestuurder wordt voorzien door het lederen stuur en de zelfuitschakelende richtingaanwijzer.

Maximale doorvoer

De 6145R en 6155R-modellen, uitgerust met een grote hydraulische pomp, bieden nu een maximale doorvoer van 155 liter per minuut. Dit is een toename van 23 procent, vergeleken met de vorige pomp.

Met de grotere 6R-modellen boven de 130 pk voldoet John Deere nu al aan de strenge emissiewaarden van de Fase V-norm die van kracht gaan op 1 januari 2019 voor trekkers boven de 170 pk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  25° / 12°
  10 %
Meer weer