John+Deere+geeft+maaidorsers+update
Nieuws
© Eigen Foto

John Deere geeft maaidorsers update

John Deere breidt de reeks maaidorsers uit. Naast de nieuwe W330 en W440 compacte machines, krijgen de W- en T-serie een update met onder andere nieuwe rupsbanden.

De volgende generatie van John Deere-rupsbanden zorgt voor een 30 procent grotere voetafdruk vergeleken met bestaande systemen op de markt. Daarnaast zorgen ze voor 20 procent meer comfort en 50 procent meer productiviteit.

Dankzij het aanzienlijk grotere ontwerp van de rupsband, heeft de rupsoptie van de 609 millimeter (24 inch) voor de S700 en T-serie maaidorsers dezelfde voetafdruk als de versie van 762 millimeter (30 inch), terwijl de transportbreedte onder de 3,5 meter blijft en op het T-seriemodel met vijf schudders slechts 3,29 meter.

Topsnelheid 40 kilometer per uur

De topsnelheid is bij alle modellen tot wel 40 kilometer per uur en het rijcomfort is verbeterd dankzij een onderstel met vijf draaipunten. Metingen op de assen en cabinevloer hebben volgens John Deere bevestigd dat het rijden 20 procent comfortabeler is dan bij een concurrerende fabrikant.

Door vijf- in plaats van vierlaags rubber en een verbeterd bandenprofiel, wordt de productiviteit verhoogt. De noppen zijn dieper en hebben een hoek van 45 graden. Daarnaast is de duurzaamheid van de rupsbanden op de weg getest met een aan de voorzijde gemonteerd maisvoorzetstuk met acht rijen. Daaruit blijkt dat de duurzaamheid met 50 procent is toegenomen.

De rupsbanden zijn te vervangen door wielen, als dit nodig is voor veldwerk of om de maaidorser makkelijker te kunnen doorverkopen.

Het grotere cabinevolume zorgt bij de W330 en W440 voor meer comfort.
Het grotere cabinevolume zorgt bij de W330 en W440 voor meer comfort. © Eigen Foto

Tweede generatie

De tweede generatie W330- en W440-maaidorsers zijn ontworpen voor kleine en middelgrote landbouwbedrijven. Om het comfort van de bestuurder te verhogen, is het cabinevolume met 15 procent vergoot naar 3,3 kuub, waardoor de werkomgeving nu vergelijkbaar is met die van grotere John Deere-maaidorsers.

Het nieuwe 8:3-touchscreen-display is intuïtief in gebruik. Daarnaast maakt de automatische maaidorserafstelling (ACA) het voor de bestuurder mogelijk om het volgende te oogsten gewas te selecteren, waarna de maaidorser het trommel- en reinigingssysteem automatisch aanpast door de trommel- en ventilatorsnelheid, dorskorfafstand en dergelijke te wijzigen. Om het legen van de graantank te versnellen, is het lostempo verhoogd van 55 naar 75 liter per seconde.

Toenemende vraag

Vanwege de toenemende vraag in Europa naar maaidorservoorzetstukken, biedt John Deere nu het 700FD Flex-maaidorservoorzetstuk aan. Nieuwe afdichtingen verminderen de verspilling van koolzaad tot 45 procent. De centrale invoertrommel heeft nu een tweede hoge stand voor een verbeterde gewasstroom bij koolzaad.

Om een ongelijke bodem te compenseren, kan het flexibele mes over de volledige breedte van de maaibalk 19 centimeter naar boven en beneden bewegen. Dit zorgt voor verbetering bij de oogst van sojabonen, erwten of gelegerde gewassen, aangezien het voorzetstuk 38 millimeter boven de grond kan maaien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer