Veganist en boer op valentijnsdate

Over koetjes en kalfjes praten. Dat doen Jan ten Cate en Femke Wiersma vandaag speciaal voor Valentijnsdag. Letterlijk en figuurlijk staan ze tegenover elkaar, maar tijdens deze date kunnen ze elkaar ook in de ogen kijken.

De date is bijzonder, want Jan is veganist en Femke is actief binnen de melkveesector. Ze hebben donderdagochtend afgesproken op kaasboerderij de Witte Welle in Montfoort en hopen met de date van elkaar te leren.

Volgens Femke is het vooral in de huidige tijd belangrijk om elkaar te spreken. 'We praten over koetjes en kalfjes en het is goed om met elkaar in gesprek te blijven als je allebei in een eigen bubbel zit.' Jan beaamt dat. 'We zullen inhoudelijk niet bij elkaar komen en aan de andere kant van het spectrum blijven staan, maar ik denk wat landbouwminister Schouten zei, dat we iets minder moeten polariseren, dichter bij elkaar moeten komen en vaker met elkaar in gesprek gaan.'

Tweede date

Het gesprek is tot stand gekomen via valentijnsactie 'Make a Date' en beide personen noemen het een positief gesprek. 'Ik moedig anderen ook aan van ga met elkaar in gesprek en ga eens op een boerderij kijken', aldus Jan ten Cate.

Of er wat hem betreft een tweede date komt? 'Ik weet niet of ik daar thuis mee weg kom, maar ik ga het proberen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer