Valentijnsdag 2018 dag van verbinding

Massaal greep de agrarische sector dit jaar Valentijnsdag aan om de verbinding te zoeken met de omgeving. Twitter barste uit zijn voegen van de 'Let's date'- uitnodigingen die Boeren van Nederland verstuurden.

'Het is Valentijnsdag. Wil jij een gesprek met mij? Om te bomen, ideeën uit te wisselen, stappen te zetten, te stoeien, dromen over onderwerpen als voedsel, natuur en landschap, klimaat, dierwelzijn, of heel iets anders', klonk de sprankelende tekst in de dito film. Massaal nodigden boeren en boerinnen mensen uit hun omgeving, politici en BN'ers uit voor een ontmoeting.

De respons was boven alle verwachting en bijna altijd positief. 'Zo'n uitnodiging sla ik natuurlijk niet af', reageerde Sijas Akkerman van Natuur & Milieufederatie op de invitatie van Willemien Koning van LTO Vrouw en Bedrijf.

Kalverhouder en LTO-bestuurslid Fije Visser was minder gelukkig met zijn date. Hij kreeg nul op het rekest bij de ASN Bank wat zijn volgende tweet opleverde: 'Dat is een beetje flauw. Wel in spotjes over #kistkalveren spreken, maar niet de euvele moed hebben om een #makeadate aan te gaan.'

Ook in het kader van Valentijnsdag kon op landgoed De Peerdegaerdt in Strijen worden gespeeddate met de Kune Kune-varkens Ginger en Knorretje. De kickoff van deze middag was voor de gasten van de zorgboerderij. 'Zaterdag 10 februari waren onze varkens bij RTL4 in 'Op goed geluk'. Daar ontstond toen het idee voor deze middag', zegt organisator Anne-Marie Dingenouts.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer