HAK+voert+PlanetProof%2Dkeurmerk+in
Nieuws
© www.roeldijkstra.nl

HAK voert PlanetProof-keurmerk in

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK gaat voor een groot deel van zijn producten het keurmerk 'On the way to PlanetProof' invoeren. Uiterlijk in 2021 wil het bedrijf dat groenten en peulvruchten uit Nederland volgens de duurzaamheidseisen van het keurmerk worden geteeld.

'On the way tot PlanetProof' stelt aanvullende productie-eisen op het gebied van energie en klimaat, gewasbescherming, biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid, bemesting, water, afval en reiniging. Ook productie en consumptie (onder meer verpakking) worden in de uiteindelijke certificering meegenomen. Veel Nederlandse supermarkten hanteren het keurmerk inmiddels voor de productie van groenten en fruit.

CEO Timo Hoogeboom vindt dat het keurmerk bij HAK past. HAK heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om meer groenten en peulvruchten te eten op een verantwoorde manier. Volgens de directeur is de kracht van het keurmerk en het bijbehorende certificeringsproces, dat het breed is opgezet en dat er wordt gekeken naar duurzaamheid in alle schakels van de keten.

• Lees ook: Areaal met PlanetProof meer dan verdubbeld

Rode kool

Veel producten die door HAK worden geproduceerd komen van Nederlandse bodem. De rode kool zal vanaf de nieuwe oogst dit jaar al gecertificeerd worden. Ook zuurkool zal met ingang van het nieuwe seizoen volledig 'On the way to PlanetProof' gecertificeerd zijn. Directeur inkoop Adri den Dekker ziet nog wel uitdagingen voor de overige gewassen.

'Voor de overige grondstoffen geldt dat wij ons volop inspannen om noodzakelijke aanpassingen in de teelt te realiseren, onder meer op het gebied van gewasbescherming. En dat is niet altijd eenvoudig, met de volumes die de markt vraagt onder wisselende klimatologische omstandigheden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer